top of page
10_Happy_Harry_Floor_Bouwmeister.jpg

HAPPY HARRY

Happy Harry is een spel dat gaat over burn-outs en geluk. Happy Harry geeft je een spiegel om voor te houden en een handvat om hierover in gesprek te gaan.

In mijn omgeving zag ik dat veel mensen van mijn leeftijd kampen met burn-out klachten. Ondanks dat het een veelbesproken onderwerp is, vindt men het vaak lastig om erover te praten wanneer het persoonlijk wordt. Als ontwerper wil ik iets betekenen voor deze doelgroep.

 

Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik onderzocht wat burn-out raken nou eigenlijk betekent en waar mensen gelukkig van worden, of gemotiveerd van raken. Daarnaast ben ik mij gaan verdiepen in Ludodidactiek. Omdat mentaal welzijn een zwaarbeladen onderwerp is, wilde ik er iets positiefs en luchtigs van maken. Een spel bleek perfect!

 

Happy Harry bestaat uit blije- en stress opdrachten. De blije opdrachten laten je het geluk in de kleine dingen zien en de stress opdrachten wijzen je op veilige manier op burn-out symptomen. Men zoekt vaak pas hulp wanneer de emmer al is overgelopen. Wanneer symptomen eerder herkend worden, hoop ik dat erger voorkomen kan worden. Dit is waar Happy Harry bij kan helpen. Het spel kan ingezet worden als reflectietool binnen het onderwijs.

Uitgelicht: Over

Happy Harry is een veelzijdig maar compact spel. 
In deze korte video laat ik vluchtig alle verschillende onderdelen langskomen.

Uitgelicht: Video
Uitgelicht: Afbeelding
Uitgelicht: Tekst
bottom of page