10_Happy_Harry_Floor_Bouwmeister.jpg

HAPPY HARRY

Happy Harry is een spel dat gaat over burn-outs en geluk. Happy Harry geeft je een spiegel om voor te houden en een handvat om hierover in gesprek te gaan.

In mijn omgeving zag ik dat veel mensen van mijn leeftijd kampen met burn-out klachten. Ondanks dat het een veelbesproken onderwerp is, vindt men het vaak lastig om erover te praten wanneer het persoonlijk wordt. Als ontwerper wil ik iets betekenen voor deze doelgroep.


Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik onderzocht wat een burn-out nou eigenlijk is en waar mensen gelukkig van worden, of gemotiveerd van raken. Daarnaast ben ik mij ook gaan verdiepen in Ludodidactiek. Omdat mentaal welzijn al een zwaarbeladen onderwerp is, wilde ik er iets positiefs en luchtigs van maken. Alles viel op zijn plek en een spel bleek perfect!


Het spel bestaat uit blije- en stress opdrachten. De blije opdrachten laten je het geluk in de kleine dingen zien en de stress opdrachten wijzen je op veilige manier op burn-out symptomen. Men zoekt vaak pas hulp wanneer de emmer al is overgelopen. Wanneer symptomen vroeg herkend worden, hoop ik dat erger voorkomen kan worden. Dit is waar Happy Harry bij kan helpen. Het spel kan ingezet worden als reflectie-tool binnen het onderwijs.

 

Happy Harry is een veelzijdig maar compact spel. 
In deze korte video laat ik vluchtig alle verschillende onderdelen langskomen.

 
Sfeerbeeld Happy Harry.jpg
Sfeerbeeld Happy Harry.jpg

press to zoom
Geheime rollen
Geheime rollen

press to zoom
Spelbord en Harry
Spelbord en Harry

press to zoom
Sfeerbeeld Happy Harry.jpg
Sfeerbeeld Happy Harry.jpg

press to zoom
 

Vanwege het Corona virus is het fysiek spelen, in de setting waarvoor het ontworpen is, wat lastiger geworden.
Daarom heb ik ook een Happy Harry variant gemaakt om thuis te spelen! Je hoeft het pdf-bestand alleen maar enkelzijdig af te drukken, uit te knippen en je kunt Happy Harry zelf thuis spelen.